Veel gestelde vragen:

Hoe ver is de bakker bij jullie vandaan:
Omdat we op zaterdagavond aankomen zijn we een beetje nieuwsgierig.
Op zaterdagavond is de kleine supermarkt in Sos open tot 19.30 uur, op ongeveer 5 km afstand. Hier zijn Martine, Marylene en Noemi ontzettend blij als jullie ‘s morgens een stokbroodje of croissantje komen halen. Wij moedigen jullie aan er zelf naar toe te gaan om in de gelegenheid te zijn contact te kunnen maken met de lokale bevolking. Vaak als ze jullie zien weten ze al dat jullie bij “ron en rita” verblijven en ze vinden het prachtig als jullie komen.
 
Kan ik mijn BBQ meenemen?
Open vuur maken in het bos is ten strengste verboden i.v.m. brandgevaar. U kunt bij ons (gratis) een hele goede elektrische grill lenen. Dit is veilig en gemakkelijk in gebruik. Wij hebben ook een BBQ, een Zuid-Afrikaanse Cobb grill, en eventueel een wok set te leen.

Is er Bedlinnen aanwezig, of moet ik dat meenemen?
Wij hebben mooie katoenen bedovertrekken voor je beschikbaar. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en wij verschonen deze 1x per week.
 
Mag mijn dochter van 18 mee?
Ja, dat is geen enkel probleem. Wij moeten dan wel even doorspreken waar wij haar laten slapen.
 
Is er elektriciteit in de tent?
Ja, er is elektriciteit, er zijn 2 lampjes aan beide kanten van het bed en boven de eettafel op het terras hangt een lamp. Onder het keukenblokje is een grote stekkerdoos als je nog meer elektriciteit nodig hebt.
 
Is er elektriciteit bij de plaats. Moeten we een haspeltje meenemen of zoiets?
Ja, er is elektra, je hebt 2 kookplaten tot je beschikking en je hoeft niets mee te nemen.
 
Kunnen wij in de buurt fietsen huren?
We hebben hier een fiets PARADIJS! Er zijn goede wegen en je komt praktisch nooit iemand tegen.
Het lijkt hier redelijk vlak, maar er zijn behoorlijke heuvels of een gemeen ‘vals plat’.
Er zijn in de omgeving een aantal plekken om een fiets te huren maar het is natuurlijk geweldig om je eigen fiets mee te nemen. Je kunt dan met eigen auto en fietsen naar de mooiste locaties .....er zijn er velen. 
 
Moeten we handdoeken meenemen?
Wij voorzien je wekelijks van schone hand- en theedoeken. Je kunt de handdoeken gewoon laten liggen in je privé badkamer. Wel moet je een badlaken meenemen voor bij het zwembad.
 
Mag ik mijn lieve hond meenemen?
Ondanks het feit dat wij dol zijn op honden moeten wij u helaas teleurstellen als u ons vraagt uw lieve hond mee te kunnen nemen. Wij wonen hier midden in de bossen en het komt vaak voor dat er herten, konijnen en eekhoorntjes op ons terrein lopen. Uw hond zal hier moeite mee hebben en dat willen we voorkomen, vandaar dat we gesteld hebben dat we geen huisdieren kunnen accepteren.
 
Is er internet?
In de gite is er internet beschikbaar en bij het zwembad kunt u inloggen voor gratis WIFI aan onze leestafel. Na veel ruggenspraak met onze gasten hebben wij besloten geen internet aan te sluiten in de tenten. De leestafel geeft heel veel gezelligheid onder onze gasten die willen internetten en het geeft u een heerlijk ouderwets gevoel tijdens het ontbijt zonder internet.
 
Kan ik mijn kinderen van 2 en 4 meenemen, ze zijn heel rustig.
Er heerst hier ultieme rust, er zijn maar drie safaritenten en deze staan ver uit elkaar, daarom is totale privacy gegarandeerd. Vandaar ook de enthousiaste reacties van kinderloze echtparen die zo blij waren een werkelijk rustige plek gevonden te hebben. Zij komen keer op keer terug en daarom hebben wij besloten aan deze specifieke sfeer de voorkeur te geven.
Er is bij onze gasten vooral behoefte aan een vakantieplek waar even geen spelende kinderen zijn.
Onze gite en alle accommodatie is luxe, bijzonder gezellig en comfortabel uitgerust en perfect geschikt om even te ontsnappen uit het hectische dagelijkse leven. Vandaar dat wij besloten hebben deze sfeer te behouden om onze gasten ook een daadwerkelijk "oorverdovende" rustige vakantie te kunnen garanderen.

Hoe laat kan ik aankomen? We overnachten vlak bij.
Je bent van harte welkom vanaf 4 uur 's middags. Wij willen alle accommodatie keurig schoon opleveren en hebben daar onze tijd voor nodig. 
 
Op de foto staan ligstoelen bij de tent, zijn die daar echt of moeten we ze meenemen?
Ja, er zijn 2 lekkere ligstoelen bij iedere tent en ook bij de gite. Bij het zwembad hebben we andere, comfortabele ligstoelen. 
 
Kan ik mijn luchtbed meenemen voor in het zwembad?
Ons zwembad is geen speel bad, wij willen het rumoer en gespeel beperken. Dus wij willen ook geen balspellen of ‘bommetje’ toestaan.
 
Zijn er leuke markten?
Bijna iedere dag is er een markt waar je heerlijke verse vis, groente en fruit kunt kopen. In onze omgeving is er een fenomeen: er zijn avondmarkten waar je de regionale specialiteiten kunt kopen. Deze worden ter plekke klaargemaakt: slakken, eend, kip, lam, fruit etc en dit kan je dan aan lange tafels gezellig opeten. Vaak is er een muziekband, en…………er zijn bijna geen toeristen. Dit is een specialiteit van de streek!!!!
 
Kan ik de motor meenemen?
Natuurlijk kunnen jullie de aanhanger met motor bij ons stallen, dat is geen enkel probleem. Wij denken dat het hier een eldorado is voor motorrijders. De natuur is hier werkelijk prachtig en overal is het enorm rustig, ondanks het hoogseizoen kom je hier geen kip tegen.
 
Is deze plek ook geschikt voor ouderen?
Veel van onze gasten hebben een leeftijd tussen de 40 en 60 jaar met uitschieters naar boven en naar beneden. Men komt hier voor de rust en om te onthaasten. Men heeft absoluut geen hekel aan kinderen, maar wil er even lekker tussen uit om aan zichzelf toe te komen om daarna misschien weer lekker naar de (klein) kinderen te gaan.
 
Zijn er restaurantjes in de buurt?
Enorm veel. Misschien is het handig er rekening mee te houden dat de lunch belangrijkste maaltijd in Frankrijk is. Wij kennen heel veel leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten voor 12-13 Euro. Je hebt dan een 3 gangen menu inclusief wijn.
’s Avonds is het wat duurder, maar altijd voortreffelijk.
 
Is er een supermarkt?
De kleine supermarkt in Sos ligt op 5 km. Ze hebben hier bijna alles en wij moedigen iedereen aan hier in ieder geval een croissantje of stokbrood te halen. U maakt dan kennis met de lokale bevolking en u helpt de kleine supermarkt in de toekomst te blijven bestaan.
Voor de grotere boodschappen kunt u naar Nerac (25 min. rijden) waar de flinke supermarkten zijn zoals Lidl, Leader Price, Intermarché en Super U. Die zijn de hele dag open tot ongeveer 19.30.
 
Komt de Tour de France langs?
In 2017 kwam de tour vlak bij ons langs. In 2019 moet je wel een eindje rijden om te gaan kijken:
Op 18 juli gaan ze van Toulouse naar Bagnère-de-Bigorre, dat is de 1e Pyreneeën etappe en
op 19 juli is start- en eindpunt Pau. Beide plaatsen liggen zo'n 2 uur rijden (enkele reis) bij ons vandaan.
Als je dat er voor overhebt, is het leuk dit eens mee te maken.

Hoe ver is het rijden?
Vanaf Breda is de afstand 1100 km over de snelste route via Bordeaux. Als je regelmatig stopt en overdag rijdt, moet je rekenen op 12-14 uur, inclusief de rustpauzes. Knelpunten zijn vooral Antwerpen, Parijs en soms ook Bordeaux. Maar er zijn mooie alternatieve route’s over b.v.  Montauban, dat is een prachtige, rustige tolweg. In de winter rijden we het in 11 uur, dus het kan wel.
 
Is er een wasserette in de buurt?
In Nerac (25 min.) is een professionele wasserette. Je mag ook tegen een kleine vergoeding van 5 Euro onze wasmachine gebruiken. Dat is inclusief waspoeder, wasverzachter en eventueel de wasdroger. Makkelijker kunnen we het niet maken.
 
Is er een waterkoker in de tent?
Er is geen waterkoker, maar je kan heel snel water koken op de inductie plaat. Deze plaat verhit razendsnel, dus je hebt geen waterkoker nodig.
 
Zijn er winkels open als we aankomen?
Op zaterdag zijn de winkels tot ongeveer 19.30 open. MAAR….. op zondag zijn gewoonte getrouw alle supermarkten open tot 12 uur en het allerleukste is om op zondag ochtend naar de markt te gaan in Mezin, op 10 minuten rijden. DAT IS ZÓ FRANS EN ZÓ GEZELLIG……. Je koopt er uiteraard heerlijk stokbrood, goede verse groente en de beste Franse kazen en kakelverse eitjes bij de beste kaasboer, er is een hele goede slager/traiteur en de Marokkaan verkoopt heerlijke gegrilde kippen.
 Als uw vraag er niet bij zit, mail ons gerust even, we beantwoorden de vragen met groot plezier.