LA MIRANDE CORONA-PROOF:

Frankrijk is uiteraard pas sinds 1 juni “open”  en we hopen dat er geen nieuwe maatregelen nodig zijn. Om ons heen zien we dat iedereen van goede wil is en z'n best doet anderen te respecteren. Niemand wil ziek worden, dat is de algemene gedachte. Want iemand die gezond is heeft 1000 wensen, maar iemand die ziek is, heeft maar één wens.

glamping Frankrijk coronaproof kamperen
glamping Frankrijk coronaproof kamperen

WEINIG SLACHTOFFERS

Het departement Lot-et-Garonne is gelukkig nauwelijks getroffen door het virus, waarschijnlijk ook omdat het hier heel dun bevolkt is. Het normale leven neemt een voorzichtig begin. De voor de Fransen zo belangrijke sociale ontmoetingen op de wekelijkse markten vinden weer plaats. Er zijn wel veel veranderingen waar we aan moeten wennen: de verkopers dragen mondkapjes en handschoenen en je mag niets meer zelf pakken (dus ook niet stiekem meer knijpen in de tomaten!). Er is op de grote markten éénrichting verkeer, en een ingang en uitgang.

MONDKAPJES

De winkels mogen zelf bepalen of ze een mondkapje verplicht willen stellen. Dat gebeurt vooral bij grote bedrijven zoals Ikea. Uiteraard is het ook verplicht in musea en openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Op straat hoef je geen mondkapje op, maar het wordt wel veel gedaan. Een uitzondering is Bordeaux, waar een mondkapje verplicht is in de drukste winkelstraat: de Rue Sainte-Catherine.

RESTAURANTS

Alle restaurants en cafés zijn weer open, maar er moet minimaal 1 meter afstand zijn tussen de tafeltjes en als klanten van het terras naar het toilet willen, moeten ze een mondkapje op. 

AVONDMARKTEN EN DORPSFEESTEN

De zo bekende avondmarkten gaan in principe door. Dit zijn de markten waar je lokale producten koopt en ter plaatse op kan eten. Je zit dan aan lange tafels en vaak is er muziek bij. Muziek zal er waarschijnlijk niet zijn, (want dan gaan mensen dansen), maar er wordt voorzichtig gedacht om op kleine schaal te beginnen. Hoe? Dat moeten we afwachten, dat geldt ook voor de dorpsfeesten.


coronaproof glamping zonder kinderen
coronaproof en zonder kinderen, RUST.....
luxe coronaproof vakantie  zuid Frankrijk
luxe en coronaproof vakantie in zuid Frankrijk

CAMPINGS

Voor campings zijn natuurlijk ook veel regels opgesteld, maar die gelden nauwelijks voor ons, de tenten staan niet dicht op elkaar, 40 meter is ver genoeg, je hebt eigen sanitair dat met niemand gedeeld wordt en het zwembad heb je vaak voor jou alleen. Bij ons staat niemand met een stopwatch om je weg te sturen na 20 minuten. 

ZWEMBAD

Het is veilig om te zwemmen, maar je wordt wel aangeraden om 1,5 meter afstand te houden. Vanwege de hoeveelheid water, 50.000 liter, kan het virus zich niet verspreiden en er zit chloor in het water, waar het virus niet van houdt.

LANGS DE SNELWEG

Mondkapjes zijn niet verplicht in de auto, benzine stations en wegrestaurants zijn gewoon open en op de stopplaatsen langs de snelweg mag je picknicken met max 10 personen samen. Het kan zijn dat je een mondkapje op moet als je het eetgedeelte in loopt.

CORONA ONDERWEG IN HET FRANS:

Quarantaine lijkt een echt Frans woord, maar men spreekt hier van confinement (kon-FIE-ne-man)

Je wordt misschien gewezen op : Le marquage au sol: de markering op de grond

Of er wordt je gewezen op Le port du masque obligatoire: het verplicht dragen van een mondmasker

Je moet wel afstand houden, in Frankrijk 1 meter: La distanciation sociale: social distancing,

Waarschijnlijk niet meer te koop: Le gel hydroalcoolique: de handgel

Soms moet je een gezichtsmasker op: Le masque

coronaproof zwembad glamping La Mirande
coronaproof zwembad glamping La Mirande